Over ons

Muziekmakerij De Biks Bent werd opgericht op de negende van de negende negentiennegentig en in al die jaren is de groep uitgegroeid tot een grote en enthousiaste club van 33 muzikanten.

In het jaar 2020 was ons 30 jarig jubileum!

Wat doen we zoal?

Muziekmakerij De Biks Bent speelt makkelijk in het gehoor liggend populair repertoire maar er liggen ook regelmatig wat zwaardere nummers als studieobject op de lessenaar.

Typerend voor Muziekmakerij De Biks Bent is de grote saamhorigheid ondanks, of misschien wel juist dankzij, het grote onderlinge leeftijdsverschil. Het verschil in leeftijd tussen het jongste en het oudste Biks Bentlid is zo’n 54 jaar.

Als één grote vriendengroep beleven ze veel plezier tijdens de wekelijkse repetitie op maandag, tijdens de vele optredens die ze verzorgen en vooral tijden het jaarlijkse tweedaagse Biks Bent-weekend.

"Biks Bent"?

De naam Biks Bent zorgde in het begin nogal eens voor verwarring omdat men twijfelde aan het goede gebruik van de Nederlandse taal en dacht aan een bigband. Daarom legt de Biks Bent het graag nog even uit: Biks is dialect voor ‘afkomstig uit Beek’ en ‘bent’ is een oud Nederlands woord dat ‘een verzameling kunstenaars’ betekent.

Onder leiding van...

De Biks Bent staat onder leiding van de bevlogen dirigent en arrangeur Yorick van Lieshout, die ondanks zijn jonge leeftijd de groep stevig in zijn greep houdt.

Volg ons op